Visie Ouderbetrokkenheid op obsSprinkels

9 oktober 2018

Waarom vinden we ouderbetrokkenheid belangrijk?
Samenwerking tussen school en ouders bevordert het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.  Daarom hechten we op obsSprinkels waarde aan een goede relatie, waarbij professionals en ouders samen bijdragen aan de ontwikkeling en het onderwijs van kinderen.

In 2016 zijn we een traject ingegaan samen met het ‘Expertisepunt Ouderbetrokkenheid’, waarbij we samen hebben gewerkt aan ontwikkelpunten omtrent dit thema. We hebben onderzoek gedaan en veel gesprekken gevoerd met het team, ouders en ook kinderen. Dit heeft waardvolle informatie opgeleverd. Het heeft ook gezorgd voor een heldere visie op ouderbetrokkenheid op obsSprinkels, tot stand gekomen door de school én ouders. Deze visie is te vinden in het ouderportaal onder ‘documenten’. Uiteindelijk is tijdens de zogenaamde  ‘eindcheck’ gebleken dat onze school in ruime mate voldoet aan de streefdoelen van het ‘Expertisepunt Ouderbetrokkenheid’ en ontvingen we in juni 2018 het certificaat ‘Samen met ouders’, waar we uiteraard trots op zijn!