Bericht van de Verkeerscommissie ObsSprinkels

29 maart 2018

OBS Sprinkels is in het trotse bezit van het Drents Veiligheidslabel (DVL). Dit betekent dat er op onze school actief gewerkt wordt met het thema “Verkeer”.  Verkeerseducatie is dus geïntegreerd in ons onderwijs. Dankzij een enthousiaste, gedreven verkeerscommissie is er een heus activiteitenjaarplan toegespitst op het verkeer.

Vanuit het Drents Veiligheidslabel mogen wij als school extra activiteiten aanbieden zoals ANWB Streetwise. Dit is een spannend en leerzaam verkeersprogramma wat wij als school samen met de ANWB aanbieden aan alle leerlingen van de groepen 1 t/m 8. Dit programma leert de leerlingen om op de meest veilige wijze deel te nemen aan het verkeer. Als school vinden wij het zeer belangrijk om deze “straatwijsheid” mee te geven aan al onze leerlingen.

Streetwise bestaat uit de volgende 4 onderdelen:

* Toet toet (groepen 1 & 2)

* Blik en Klik (groepen 3 & 4)

* Hallo auto (groepen 5 & 6)

* Trapvaardig (groepen 7 & 8)
Op 13 en 16 maart hebben wij het ANWB Streetwise programma bij ons op school gegeven.

Wat staat er nog meer op het programma?
In april krijgen de leerlingen van de groepen 7 een theoretisch en een praktisch fietsexamen.
Op 20 april staat er voor de leerlingen van de groepen 1 t/m 3 het verkeersspel “Levend Ganzenbord” gepland.
Op 1 juni staat er een zogenaamde “dode hoek training” voor de leerlingen van de groepen 8 gepland
In samenwerking met Meppel Actief en JOGG bieden wij op 7 juni aanstaande een obstakelparcours op de fiets aan voor de groepen 4 t/m 6
In samenwerking met het Wijkplatform, De Politie en de ANWB gaan wij in juni een zogenaamde “lasergun-aktie” houden. Dit betekent dat alle leerlingen van de groepen 8 van ObsSprinkels en Het Kompas op een ochtend de snelheid van auto’s gaan controleren m.b.v. een lasergun. Deze actie wordt op verschillende locaties in de wijken Koedijkslanden en Berggierslanden gehouden. Erg mooi is de samenwerking tussen beide scholen.